Adzuki palačinky

zpět na výběr receptů

 

Adzuki palačinky

příprava 35 minut (bez namáčení)

Palačinky jsou silně „nízkotučné“, spokojeni budou určitě všichni zájemci o redukční program. Přítomnost konopného mléka navíc zaručuje obsah i omega-3 tuků. Plným právem tedy můžeme i z tohoto úhlu pohledu hovořit o zdravém mlsání.

Suroviny: Fazolová mouka 20 g, žitná celozrnná mouka 30 g, konopné mléko 2 dcl, agávový sirup 10 g, fazole adzuki 100 g, mrkev 100 g, petržel 100 g, sladká paprika 10 g, balsamikový ocet 10 ml, tamari 10 ml, paprika 50 g
sušená rajčat nakládaná v olivovém oleji a česneku, olivový olej.
Příprava: Začneme přípravou fazolí adzuki, které nejprve přes noc namočíme do vody. Následně je uvaříme v nesolené vodě společně s nakrájenou mrkví a petrželí (po osmi až deseti hodinách namáčení nám toto zabere přibližně 25 minut). Ke konci vaření přidáme sladkou papriku, dobře naležený balsamikový ocet a sójovou omáčku Tamari. Jakmile jsou fazole měkké, odstavíme je z plotny, vybereme kousky rozvařené zeleniny a v mixéru je s trochou šťávy z fazolí rozmixujeme na kaši, kterou zpátky zamícháme do fazolí. V průběhu vaření si připravíme těsto na palačinky. Fazolovou mouku smícháme ve správném poměru se žitnou a s přídavkem konopného mléka a agávového sirupu rozmícháme do tekutého těsta, které necháme 10 minut odstát. Technická výroba palačinek nebude pro nikoho problém. Protože jsme nepoužili vejce a navíc jsou oba druhy mouky silně „nízkotučné“, nezapomeneme na pánev přidat trochu olivového oleje – palačinky se tak nebudou zbytečně připalovat. Teplé palačinky vyplníme fazolemi adzuki připravenými „na sladko“. Ozdobíme strouhanou červenou paprikou a především sušenými rajčaty nakládanými v oleji s česnekem.

Kde nakoupit suroviny

1 palačinka

Nutriční hodnoty:
Energie
898 kJ / 214 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g