Adzuki pomazánka

zpět na výběr receptů

 

Adzuki pomazánka

příprava 100 minut

Velmi nízký GI celého pokrmu, pomazánka, celozrnný chléb a syrová zelenina nám zaručuje, že s touto vydatnou snídaní vydržíme celé dopoledne.

Suroviny: fazole adzuki 100 g, mrkev 100 g, sojová omáčka 10 ml, himálajská sůl 5 g, pepř, nakládaná rajčata /sušená, nejlépe v olivovém oleji/, celozrnný kváskový žitný chléb 2 ks
Příprava: nejprve je nutné fazole namočit na 10-12 hodin do vody. Poté je spolu s nakrájenou mrkví v osolené vodě uvaříme do měkka. Protože chceme vyrobit pomazánku a chceme zlepšit stravitelnost fazolí, vaříme je delší dobu /80-90 minut/. Po uvaření scedíme vodu, přidáme pepř a sojovou omáčku, nakrájíme nakládaná sušená rajčata na kousky a celou směs rozmixujeme na kaši. Pomazánku konzumujeme s celozrnným pečivem a syrovou zeleninou a nezapomeneme na základní pravidlo racionálního stravování – důkladně kousat a žvýkat. Jedině tak dosáhneme toho, aby stravitelnost fazolí byla co nejlepší /dlouhé namáčení, důkladné uvaření a následná konzumace v klidu a beze spěchu – tři základní faktory/

Kde nakoupit suroviny

celá porce

Nutriční hodnoty:

Energie
263 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g