Adzuki s balzamikem

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu adzuki s balzamikem

příprava 30 minut

Varianta tohoto nutričně dokonalého pokrmu na sladko.

Suroviny: fazole adzuki 500 g, mrkev 2 ks, petržel 2 ks, celer 50 g, sojová omáčka, balzamikový ocet, červená a žlutá minipaprička, majoránka pepř, mungo, žitný chléb Ason

Příprava: pozorní návštěvníci sekce zdravých pokrmů už vědí, že nenamočí-li fazole předem na 8-10 hodin předem /nejlépe přes noc/, k obědu už je připravit nestihnou .. Fazole vaříme společně s mrkví, celerem a petrželí / nakrájenými na kousky/ a majoránkou cca 30 minut v nesolené vodě. Poté můžeme kořenovou zeleninu vyjmout a rozmixovat na kaši, která nám fazolky příjemně zahustí, nebo rozvařenou zeleninu pouze důkladně promícháme a necháme v tomto stavu. Dochucujeme sojovou omáčkou, pepřem a balzamikovým octem krémového typu s výrazně nasládlou chutí. Barevně doladíme papričkami a mungem , přikusujeme žitný chléb . Nutričně vyvážený a výsostně zdravý pokrm nám dodá potřebné množství všech makroživin.

Kde nakoupit suroviny