Zapékané brambory s tatarskou omáčkou

zpět na výběr receptů

 

Zapékaný brambor s tatarskou omáčkou

příprava 25 minut

Zdravá varianta - hronolky statarskou omáčkou

Trváte-li na hranolcích s tatarskou omáčkou i když víte, že s racionálním stravováním nemají vůbec nic společného, pak existuje skutečně zdravá varianta, která vás příjemně překvapí.

Suroviny: kešu ořechy 50 g, citronová šťáva – 1 lžíce, jablečný ocet – 1 lžička, ½ cibule, sůl, pepř, brambory 100 g, č esnek, olivový olej
Příprava: tatarská omáčka - ořechy kešu namočíme na jednu hodinu do vody. Poté je vložíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, jablečný ocet, špetku soli a důkladně rozmixujeme. Dochutíme jemně nakrájenou cibulkou. Malé brambory očistíme, nakrájíme napůl a vložíme do pánve s menším božstvím olivového oleje. Osolíme, opepříme a pod pokličkou necháme 20 minut zapékat. V čem se dnešní recept liší ? Zastoupené bílkoviny jsou rostlinného původu /díky kešu ořechům/, tedy velmi dobře stravitelné, tuky se zde vyskytují především nenasycené, bez nežádoucích trans mastných kyselin, zastoupeny jsou i mikroživiny v podobě vitaminů, antioxidantů a fytochemikálií. To u komerčních fast foodových hranolků nečekejte ani náhodou.

 

Kde nakoupit suroviny