příprava 30 minut
Candát má měkké maso a chceme-li filety šťavnaté, neměla by tepelná příprava přesáhnout 3-4 minuty. I u candáta nezapomeňme , že vysoké poměrové zastoupení bílkovin v níže uvedeném receptu povede acidobazickou rovnováhu kyselejším směrem a proto je nezbytné zařadit dostatečné množství zeleniny jako součást pokrmu. Využijte jej ideálně ve dnech tréninkového volna, kdy je obecně vhodné navyšovat příjem bílkovin.
Suroviny: Candát filety 150g, brambory 100 g, červená čočka 50 g, sójová smetana 20 ml, miso pasta, himalájská sůl
olivový olej, pepř, kmín
Příprava: Nejprve si přichystáme filety candáta, které osolíme, lehce opepříme, posypeme troškou kmínu, pokapeme čerstvou citrónovou šťávou a necháme 10 minut odležet v lednici, nejlépe pod poklicí.
Poté uvaříme červenou čočku v mírně solené vodě, ve druhém hrnci loupané brambory, také lehce osolené. Čočku nesmíme rozvařit, jakmile změkne, scedíme vodu a v hrnci ji důkladně promícháme se lžící olivového oleje a sójovou smetanou, ve které jsme před tím rozmíchali lžičku miso pasty.
Do měkka uvařené brambory v hrnci rozmačkáme na kaši a připravíme candáta. Na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje vložíme filety a při vyšší teplotě je osmahneme z obou stran. Candát má měkké maso, chceme-li filety šťavnaté, neměla by tepelná příprava přesáhnout 3-4 minuty. Nezapomeneme na misku zeleninového salátu . S ohledem na úroveň stravitelnosti buď okurku, popřípadě tepelně upravenou směs zeleniny.
Zdroj: www.skolazdravehovareni.cz