Celerová polévka

zpět na výběr receptů

 

Celerová polévka

příprava 15 minut

Rostlinná varianta zakysané smetany.

Náhradou klasické zakysané smetany za zdravější rostlinnou variantu umožníme konzumaci lahodného krému i laktózově intolerantním jedincům a veganům

Suroviny: 1 ks cibule, 2 ks zeleninového bujonu, bylinkové BIO tofu 150 g, balzamikový ocet, kešu ořechy 20 g /asi 13 ks/, olivový olej, kari koření, kmín, celozrnné kváskové pečivo
Příprava: na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Okořeníme kmínem a kari, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Do vařící vody vhodíme zeleninové bujony a pod pokličkou na mírné teplotě vaříme do změknutí. Mezitím připravíme směs na zahuštění polévky – do mixéru vložíme bylinkové tofu, kešu ořechy, zakápneme balzamikem a s trochou vývaru z polévky, která se vaří vedle na plotně, rozmixujeme na hladkou kaši. Tuto kaši vlijeme do polévky, kterou jsme po uvaření také rozmixovali. Výsledná polévka má hustou krémovitou konzistenci. Na talíři dozdobíme zářivě zeleným lístkem celeru a vychutnáváme si lahodnou chuť spolu s celozrnným pečivem.

Kde nakoupit suroviny