Kořeněná čočková polévka s rajčaty

zpět na výběr receptů

 

Kořeněná čočková polévka s rajčaty

příprava 20 minut

Polévky jsou skvělá dietní jídla, protože kombinace tekutiny a vlákniny zasytí. Tato polévka má vynikající účinky, protože obsahuje čočku, která obzvlášť dobře zasytí a také pálivou papriku, která povzbuzuje metabolismus.

Suroviny: 250 g červené čočky, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 řapík celeru, 200 g bio rajčat z konzervy /Alnatura/, ½ kávové lžičky sladké papriky, ½ kávové lžičky kořeněné pasty Harissa, ½ kávové lžičky drceného kmínu, 600 ml zeleninového vývaru, 1 polévková lžíce nasekaného koriandru na ozdobení
Příprava: na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a celer. Přidejte propláchnutou čočku spolu s rajčaty , promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. Pak přidejte koření – kmín, papriku, harissu, přiklopte pokličkou a vařte do změknutí. U červené čočky to trvá opravdu krátce. Dochutit můžete bylinkovou Alnatura rajčatovou omáčkou /prodává DM drogerie/, ale až po odstavení polévky. /nevaří se/. Polévka by měla být velmi hustá a velmi vydatná, pro své ohřívající účinky /díky koření/ vhodná především v zimních měsících.

 

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
290 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
2 g
Sacharidy
28 g
Glykemický index
nízký