Čočkový salát s grilovanou zeleninou

zpět na výběr receptů

 

Čočkový salát s grilovanou zeleninou

příprava 20 minut

Červená čočka v bleskové přípravě.

Suroviny:  250 g červené čočky, 1 -2 stroužky česneku, citronová šťáva, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kaparů, 1 lžíce kvalitní hořčice, cuketa, červená paprika, rajčata, cibule, mořská sůl, pepř
Příprava: červenou čočku nenamáčíme. Propláchneme důkladně a dáme vařit ve vodě, trvá to opravdu krátce. Mezitím si připravíme dresink ze 3 lžic olivového oleje, kaparů, česneku a hořčice. Promísíme a vmícháme do uvařené čočky, která má mírně rozvařenou konzistenci. Dáme stranou a věnujeme se přípravě grilované zeleniny – na olivovém oleji budeme restovat cuketu, červenou a žlutou papriku, cibuli a krátce poté i rajčata . Opepříme, dochutíme mořskou solí a podáváme s teplým čočkovým salátem. Na ozdobu třeba pórek!

Kde nakoupit suroviny

>