Čokoládová pěna

zpět na výběr receptů

 

Čokoládová pěna

příprava 5 minut

S čerstvým ovocem nepřekonatelná kombinace!

Tak tenhle recept si určitě zapamatujte – blesková příprava, následné krátké zchladnutí a můžete servírovat.

Suroviny: 100 g hořké čokolády /min. 70%/, 200 g bezlaktózové šlehačky nebo lépe rostlinné varianty – rýžové či mandlové BIO smetany / prodává spol. Globus/, 1 ks vejce.
Příprava: v nádobě určené k mixování nalámejte na kousky čokoládu a rozklepněte syrové vejce. Na plotně mezitím nechte přijít k varu smetanu. Připravte mixér. Jakmile začne smetana kypět, vlijte do připravené nádoby s čokoládou a vejcem a mixujte při vyšších otáčkách po dobu cca 1 minuty. Vznikne vám bublinkovitá tekutá čokoládová pěna. Nechte krátce vychladnout a nyní máte dvě možnosti. Nemáte-li čas, můžete použít v tekutém stavu spolu s čerstvým ovocem, nebo odložíte do lednice, kde v průběhu chladnutí pěna začne tuhnout. Ztuhlou krémovitou čokoládovou pěnu používáme – s čerstvým ovocem, na dozdobení dortíků, pudinků nebo jí potřeme dortový korpus /viz jáhlový dort/. Fantazii se meze nekladou ..

Kde nakoupit suroviny