Fazolové lusky s hlívou

zpět na výběr receptů

 

Fazolové lusky s hlívou

příprava 15 minut

Perfektní lehký pokrm

Varianta oběda nebo teplé svačiny …
Suroviny: fazolové lusky 100 g, hlíva ústřičná 50 g, oranžová paprika 50 g, sladká mletá paprika, olivový olej, sojová omáčka, stroužek česneku, sůl, hladkolistá petržel, celozrnné pečivo
Příprava: na olivovém oleji krátce orestujeme na drobno nakrájenou a omytou hlívu a nadrobno nasekaný stroužek česneku , pak přidáme mletou papriku, nepatrně podlijeme vývarem z vedle uvařených fazolek a přiklopíme pokličkou. Dusíme cca deset minut do změknutí. Na talíři dochutíme sojovou omáčkou a protože chceme dodržet zásadu pestrosti a čerstvosti posypeme hotový pokrm nakrájenou oranžovou paprikou a zelenou petrželkou. Jako přílohu volíme celozrnné pečivo, nejlépe žitné kváskové.

Kde nakoupit suroviny