Houbové rizoto

zpět na výběr receptů

 

Houbové rizoto

příprava 20 minut

Lehký oběd nebo večeře

Rychlá příprava. Dobře stravitelný, s nízkým GI a příjemnou chutí …
Suroviny: Pestrobarevná rýže 50 g, hlíva ústřičná 50 g, fazolové lusky 50 g, červená paprika 50 g, sladká mletá paprika, olivový olej, sojová omáčka Tamari, stroužek prolisovaného česneku, BIO bujon.
Příprava: pestrobarevnou rýži propláchneme a uvaříme ve vodě ochucené BIO sypkým nebo 1 kostkou bujonu. Na olivovém oleji orestujeme na drobno pokrájenou hlívu ústřičnou a rozdrcený stroužek česneku, posypeme mletou paprikou, lehounce podlijeme vodou a cca 5 minut dusíme. Na páře nebo ve vodě krátce povaříme fazolky a na prkénku pokrájíme čerstvou papriku. Poté smícháme rýži s hlívou a fazolkami, dochutíme sojovou omáčkou a ozdobíme zhusta syrovou paprikou.

Kde nakoupit suroviny