Jablečná ovesná placka

zpět na výběr receptů

 

Jablečná ovesná placka

příprava 15 minut

Bezlaktózová varianta vydatné snídaně /nejenom/ pro sportovce 

Počet porcí: 1 placka

Suroviny: 2 domácí nebo BIO vejce, 105g ovesných vloček, cca 100 + 30 ml konopného mléka, 1/2 hrubě nastrouhaného jablka, 1/2-1 lžička kokosového oleje na smažen, 1 lžíce Chia semínek, cca 2-3 lžíce natural sójového jogurtu, kousky čokolády a čerstvého ovoce na ozdobu
Příprava: Nejprve v malé misce zalijeme konopným mlékem chia semínka, aby nabobtnala, doporučuji po chvilce ještě promíchat. Do robotu vyklepneme vejce, přidáme vločky a asi 150 ml konopného mléka, vše rozmixujeme (nemusíme úplně na hladkou konzistenci), přidáme nastrouhané jablko a už jen lžící  promícháme. Pánev potřeme kokosovým olejem a zahřejeme, připravenou směs nalijeme na pánev a na středním stupni "smažíme" asi 2 minuty, potom plamen ztlumíme, placku přikryjeme pokličkou a zahříváme ještě asi další 2 minuty. Nakonec placku obrátíme a pod pokličkou necháme na mírném stupni dojít ještě asi 3 minuty. Hotovou placku potřeme jogurtem, také Chia semínky, poklademe ovocem, ozdobíme čokoládou a můžeme se pustit do jídla.

Kde nakoupit suroviny