Jahelné šišky s mákem

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu jahelné šišky s mákem

příprava 30 minut

Toto jahelné těsto využijete i na slanou variantu.

Jáhly jsou bezlepková obilovina bohatá na tuky a tak není rozumné ji nakupovat do zásoby. Před vařením jáhly proplachujeme horkou vodou.
Suroviny: 150 g syrových jahel v BIO kvalitě, 150 g kukuřičné nebo rýžové mouky, 1 vanilkový BIO puding, špetka mořské soli, na dochucení – mletý mák, agávový nebo rýžový sirup, kokosový olej

Příprava: jáhly uvařte se špetkou soli a nechte vychladnout. Poté smíchejte s moukou a pudinkovým práškem a vypracujte tuhé těsto. Dle potřeby můžete přidat trochu vody. Z těsta tvarujte malé a úzké šišky /cca 25 ks/. Vyrobené šišky krátce povařte v osolené vodě /asi pět minut, vyndávejte ihned, jakmile vyplavou/. Nechte vychladnout. Šišky orestujte na kokosovém oleji, poté servírujte posypané mákem a oslazené sirupem.

Kde nakoupit suroviny