Jáhlová kaše

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu na jáhlovou kaši

příprava 7 minut

Jáhlová kaše je sofistikovanější sestřičkou kaše ovesné.

Neobsahuje lepek, vyniká jemnou chutí a rychlou přípravou ..

Suroviny: jáhly, čerstvé máslo, sušené borůvky, sušené švestky, čerstvá hruška, mandle, rýžový sirup, konopná semínka loupaná – všechny použité suroviny v BIO kvalitě /obchody se zdravou výživou/

Příprava: jáhly propláchneme a dáme vařit – jak jinak než ve vodě. Doba varu cca 6 minut nám umožní, abychom propláchli sušené borůvky, nakrájeli sušené švestky a zralou hrušku a v rychlosti ve spíži /v té záplavě dóziček se vším možným/ vyhledali tu správnou s mandlemi a konopným semínkem. Do krátce odstavené kaše vmícháme vše, co jsme si připravili, jen s hruškou počkáme, až kaši navrstvíme na talíř.  Zakápneme rýžovým sirupem, ozdobíme hruškou…

Po téhle snídani, sníme-li ji beze spěchu, pozorujeme, jak jsme načerpali dostatek energie, nezatížili ani žaludek, natož mozek a tělu dodali vysoce kvalitní koktejl makro i mikroživin. Pro sportovce, jako start do nového dne, určitě dobrá zpráva!

 

Kde nakoupit suroviny