Jarní polévka s polentovými nočky

zpět na výběr receptů

 

Jarní polévka s polentovými nočky

příprava 15 minut

Lehoučká a zdravá.

Jarní varianta s hojností čerstvé jarní cibulky

Suroviny: 500 g jarní zeleniny / mrkev, petržel, kedluben, ředkvičky, brokolice ../, dva zeleninové bio bujony, 2 brambory, 2 jarní cibulky s natí, olivový olej, na nočky - 125 g polenty, ½ l vody, 25 g másla, 2 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř
Příprava: do 1,2 l vody přidáme dva bujony a přivedeme k varu. Očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory orestujeme krátce na olivovém oleji a přidáme do vařícího vývaru. Než se nám zelenina uvaří, což trvá cca 10 minut, připravíme nočky – v malém kastrůlku dáme vařit ½ l vody. Jakmile začne vřít, přisypáváme za stálého míchání polentu. Do vzniklé kaše vmícháme máslo a strouhaný parmezán, osolíme, opepříme. Odstavíme, aby směs ztuhla. Ze ztuhlé polenty vykrajujeme pomocí dvou lžiček nočky a přidáváme do polévky. Na talíři dozdobíme čerstvou jarní cibulkou, pažitkou nebo nakrájenými kolečky ředkviček.

Kde nakoupit suroviny