Koprová omáčka

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu koprová omáčka

příprava 40 minut

Vyzkoušejte oblíbenou českou klasiku ve zdravější verzi /4 porce/

Suroviny: 500 g vykoštěného krůtího stehna bez kůže /prodává TESCO/, 40 g čerstvého BIO másla, 60 g rýžové mouky, 2 dcl rýžové smetany, čerstvý kopr, umeocet, sůl, cibule, hřebíček, bobkový list, nové koření, pepř, 1 kg brambor

Příprava: omyté krůtí stehno vložíme do tlakového hrnce s vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, přidáme celou oloupanou cibuli, do které zapíchneme 2 ks hřebíčku, dále 3 ks bobkového listu, pár kuliček pepře a nového koření. Natlakujeme a vaříme doměkka. Kopr opláchneme ve studené vodě a jemně nasekáme. V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vlažným vývarem z uvařeného krůtího stehna, dobře promícháme a povaříme. Poté přidáme nasekaný kopr, rýžovou smetanu, dochutíme umeoctem a mořskou solí. Necháme přejít varem. Koprovou omáčku podáváme s vařeným krůtím masem nakrájeným na plátky a vařenými bramborami.

Kde nakoupit suroviny