Květáková poléka

zpět na výběr receptů

 

Květáková poléka

příprava 35 minut

Dietní polévka s rozumným poměrovým zastoupením všech makroživin. Na talíři máme nutričně harmonický pokrm.

Suroviny: květák 500 g, cuketa 300 g, h100 g, lahůdkové droždí 10 g, himalájská sůl
Příprava: květák důkladně omyjeme, abychom jej kromě nečistot zbavili i potenciálního zápachu, se kterým se u této zeleniny velmi často setkáváme. Nakrájíme ji na kousky společně s cuketou a v mírně osolené vodě přivedeme směs k varu, který pod pokličkou udržujeme alespoň 30 minut. Delší tepelnou přípravou zvyšujeme stravitelnost těchto rostlinných zdrojů a zesilujeme i samotnou chuť. Po dvaceti minutách vaření přidáme ještě hrášek a minutu před koncem jednu polévkovou lžíci lahůdkového droždí. Po odstavení z plotny necháme polévku ještě chvíli odležet, aby se zesílila vcelku netradiční chuť kombinace zeleniny a droždí.

 

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
289kJ/69kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g