Losos v troubě

zpět na výběr receptů

 

Losos v troubě

příprava 20 minut

Maso lososa má typickou oranžovočervenou barvu za syrova, po uvaření je růžové.

Suroviny: losos 150 g, rýže pestrobarevná 100 g, fazolové lusky čerstvé, brokolice čerstvá, sůl, pepř, sojová omáčka, olivový olej, mrkev 1 ks, snítka kopru na ozdobu
Příprava: lososa lehce opepříme a osolíme. Vložíme na lehce potřený plech /olivovým olejem/, dáme do trouby rozehřáté na 170 st. Než je losos hotov, což netrvá déle než 15 minut, uvaříme rýži a v páře fazolky spolu s brokolicí. Na talíři dochutíme sojovou omáčkou a ozdobíme snítkou čerstvého voňavého kopru. Kopeček strouhané mrkvičky nám připomene nezbytnost živého zástupce na talíři ..

Kde nakoupit suroviny