Mandlovo-mrkvové mléko

zpět na výběr receptů

 

Mandlovo-mrkvové mléko

příprava /louhování/2-3 hodiny

Stačí 100 ml denně! Osvěžující, nutričně nabitý nápoj jako alternativní varianta ke kravskému mléku.

Suroviny: neloupané mandle 100 g, mrkev 100 g, voda 500 ml
Příprava: 100 g mandlí spaříme cca 10 minut v misce, poté slupky snadno sloupneme. Ještě mokré mandle rozmixujeme v malém množství vody a tuto kaši vsypeme do 500 ml studené filtrované vody. Zamícháme a necháme cca 2-3 hodiny louhovat při pokojové teplotě. Poté celou směs rozmixujeme do konzistence bílého mléka. Výsledek ochutíme čerstvě vylisovanou mrkvovou šťávou.Nemáme-li k dispozici mrkev v bio kvalitě, zakápneme ji šťávou z citronu či limetky. Eliminujeme tím obsah nežádoucích dusíkatých látek.

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
631 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
12 g