Meruňkové knedlíky

zpět na výběr receptů

 

Meruňkové knedlíky

příprava 20 minut

Využití sezónního ovoce

V sezóně právě uzrálého ovoce se musíme hodně krotit, abychom glykemickou nálož tohoto sladkého pokrmu udrželi v patřičných mezích.
Suroviny:250 g BIO tvarohu, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetka mořské soli, 1 ks BIO vejce, zralé meruňky, lučina krémovitá /nebo rozmixujte 50g kešu ořechů předem namočených v troše vody, 50 g kozího sýra krémovitého typu a 3 meruňky – na kaši a přelít knedle/
Příprava: omyjeme meruňky, vypeckujeme a dáme vařit vodu na knedlíky. Mezitím připravíme těsto – do mísy vložíme tvaroh, osolíme, vyklepneme vejce a přisypeme mouku. Uhněteme a vytvarujeme do válečku, ze kterého odkrojíme dílek a zabalíme meruňku /pracovní plochu máme lehce posypanou špaldovou moukou, aby se nám knedlík dobře vytvaroval. Všechny knedlíky / bude jich šest velkých kusů/ vhodíme do vařící vody, lehce nadzdvihneme, aby se nám nepřilepily ke dnu a vaříme cca 10 minut – doba varu závisí na velikosti použitého ovoce a tedy i vytvarovaného knedlíku. 10 minut je doba varu knedlíku s meruňkou o velikosti malé broskve. Po uplynutí doby varu vyndáme na talíř, rozkrojíme na čtvrtiny, ozdobíme lučinou a lehce obkroužíme rýžovým sirupem. Dobrou chuť! Pamatujte, že při sladkém hodování zcela postačí 130 gramový knedlík, rozdělený na 4 díly, na každý dílek 10 g lučiny!

Kde nakoupit suroviny