Návod na přípravu v 7 krocích
Suroviny: 400 g tvarohu se sníženým obsahem laktózy, 1 vejce, špetka soli, jahelná /kukuřičná mouka 60 g, celozrnná pšeničná mouka 80 g, zakysaná smetana se sníž. obsahem laktózy, špetka soli
Příprava:
1/ v míse smícháme 400 g tvarohu, 1 celé vejce, špetku soli a mouku či kombinaci mouk dle vlastního výběru – my jsme zde zvolili 60 g jahelné mouky a 80 g mouky celozrnné pšeničné. Vypracujeme těsto, které se nelepí a má příjemně „tvarohovou“ konzistenci
2/ utvoříme váleček a na pracovní desku vysypeme menší množství celozrnné mouky na obalování knedlíků
3/ připravíme omyté nevypeckované a zralé meruňky /lépe se balí/
4/ z válečku odkrajujeme širší plátky /podle velikosti meruněk/, položíme na mouku, vložíme meruňku a zabalíme
5/ ve velkém kastrolu uvedeme do varu vodu a do té vkládáme knedlíky. Doba varu činní cca 5 minut /počítejme s tím, že máme k dispozici krásně zralé meruňky/. V průběhu varu nezapomeňte lehce knedlíky odlepovat ode dna, aby nezůstaly přichyceny a také průběžně otáčet
6/ poté knedlíky vyndáme, opatrně rozkrojíme /nezapomeneme, že v nich máme pecku/
7/ knedlík s celou meruňkou je poměrně veliký, jeden kus tedy rozkrojíme na čtyři díly, poklademe lžičkou zakysané smetany se sníženým obsahem laktózy a lehce poprášíme BIO kokosovým cukrem, který dodá příjemnou karamelovou příchuť.