Omeleta se špenátem a kozím sýrem

zpět na výběr receptů

 

Omeleta se špenátem a kozím sýrem

Potréninková snídaně

příprava 10 minut

Náročnější stravitelnost bílkovin z přítomných vajec předurčuje tento pokrm jako potréninkovou snídani /za předpokladu, že jej máme v ranních hodinách a den jsme nastartovali čerstvým freshem/
Suroviny: Baby špenát 50 g, kozí sýr krémového typu 40 g, cibule, vejce 1 ks, bílek 2 ks, olivový olej, sypký bio zeleninový bujon, pepř
Příprava: na pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a přidáme omyté lístky špenátu. Tři minuty dusíme, pak v mixéru s přidaným kozím sýrem krátce rozmixujeme. V misce rozšleháme vejce a dva bílky, ochutíme sypkým zeleninovým bujonem a pepřem, vlijeme na rozehřátou pánev potřenou olivovým olejem. Přiklopíme pokličkou – urychlíme tak ztuhnutí vajec na konzistenci omelety. Na talíři naplníme špenátovou směsí, přeložíme, ozdobíme čerstvou zeleninou a konzumujeme s celozrnným pečivem.

Kde nakoupit suroviny