Ovesná kaše

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu ovesná kaše

příprava 5 minut

Ovesná kaše, jako jeden ze zástupců obilninových kaší

Je variantou vydatné racionální snídaně.

Příprava v domácích podmínkách z kvalitních surovin netrvá déle než pět minut.
Suroviny: ovesné vločky, čerstvé máslo, rozinky, sušené švestky, jablko, skořice, vlašské ořechy. Použité suroviny v BIO kvalitě pozvednou chuť výsledného pokrmu o level výše.
Příprava: Vločky propláchneme a dáme vařit ve vodě . Vaříme krátce, jen co mezitím oloupeme jablko a k ruce připravíme rozinky, sušené švestky a vlašské ořechy. Po odstavení přidáme do uvařených ovesných vloček lžičku čerstvého másla, malou hrst rozinek a pokrájených sušených švestek, zasypeme skořicí. Necháme krátce zchladnout a navrch nastrouháme oloupané jablko. Posypeme vlašskými ořechy a už se zbytečně nezdržujeme s konzumací – čeká nás odchod do školy, do práce , na trénink.

Čerstvé jablko je v pokrmu velmi důležitým zástupcem tzv. živé stravy – obsahuje enzymy, které ve finále zlepšují využitelnost a stravitelnost obsažených živin a snižují výdej energie na trávení pokrmu. A to je přesně to, co všichni sportovci potřebují – šetřit energii pro fyzický výkon.

Kde nakoupit suroviny