Ovesná placka

zpět na výběr receptů

 

Grafika k receptu na pohankou bagetu

příprava 40 minut /s pečením/

Výborná svačina, příloha i základ na sladký pokrm.

Suroviny: 1 hrnek ovesných vloček, 1 hrnek špaldové mouky, 1/3 hrnku olivového oleje, 1 hrnek vařící vody, kmín, sůl

Příprava: všechny výše uvedené suroviny smícháme a přilijeme hrnek vařící vody. Důkladně prohněteme a vzniklý bochan rozprostřeme do nízké koláčové formy nebo na menší plech vytřený olivovým olejem. Posypeme slunečnicovými semínky a dáme do trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 30 minut, okraje by měly zčervenat. Po mírném zchladnutí krájíme porce, které konzumujeme jako přílohu k salátům, vychladlé pomažeme kozím sýrem, posypeme semínky a dozdobíme čerstvou zeleninou – varianta svačiny. /

Kde nakoupit suroviny