Pečená řepa s kozím sýrem

zpět na výběr receptů

 

Pečená řepa s kozím sýrem

příprava 30 minut

Dnešní recept bude netradičním sloučením dvou chuťově výrazných potravin, živinově krásně vyladěný. Celkové množství energie v celé porci odpovídá jednomu středně velkému chodu. . Z důvodu mírně vyššího množství tuků  bude vhodnější si pokrm vychutnat jako součást oběda. Na večeři už hrozí riziko, že při redukčních dietách vznikne problém s přebytkem pomalé energie, která má nepříjemnou schopnost se ukládat do tukových zásob.

Recept obsahuje laktózu i lepek

Suroviny: červená řepa 150g,pórek 50g, čerstvý kozí sýr 50g, olivový olej 10g, celozrnný žitný kváskový chléb 2ks, himálajská sůl, pepř
Příprava: červenou řepu nakrájíme na plátky, lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Tady ji ponecháme zhruba 20 minut a v tomto mezičase se pustíme se od výroby „náplně“ z pórku a kozího sýra.
Nakrájíme pórek a orestujeme ho na trošce olivového oleje. Následně k němu přidáme i kozí sýr, který se nám po chvilce začne na rozžhavené pánvi rozpouštět. Vzhledem intenzivní chuti sýru není nutné směs solit, stačí jen přidat pepř.
Jakmile je řepa upečená, jednotlivé plátky proložíme kozím sýrem s pórkem a vrstvíme na sebe. Podáváme s žitným kváskovým pečivem .

Kde nakoupit suroviny

celá porce

Nutriční hodnoty:
Energie
2056kJ / 489kca
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
14 g