Pomazánka z hub

zpět na výběr receptů

 

Pomazánka z hub

příprava 20 minut

Předtréninková svačina pro sportovce – pro svůj ochlazující efekt vhodná v teplých jarních a letních měsících /v kombinaci se syrovou zeleninou/, v zimním období lehce opepříme a přidáme zeleninu dušenou.

Suroviny: avokádo 1 ks, hnědé žampiony 250 g, vlašské ořechy 50 g, brokolice, mrkev, balzamikový ocet, sojová omáčka Tamari, citron, žitný chléb
Příprava: houby pokrájíme, omyjeme a dusíme do změknutí. Ořechy namočíme na 10 minut do vody, oloupeme avokádo a v páře připravíme brokolici s mrkví. Podušené houby rozmixujeme s ořechy, avokádem a ochutíme krémovým balzamikem, pár kapkami citronové šťávy a Tamari omáčkou. Máme hotovo – podle ročního období přidáme dušenou nebo syrovou, ve všech případech však nezbytnou zdravou zeleninu a plátek žitného chleba. Všimněte si velkorysého množství vlákniny v jedné zdravé svačince!

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
412 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g