Videorecept, jak vhodně zařadit do jídelníčku sladkovodní rybu. Podrobný postup i vhodně zvolená příloha.
Suroviny: Pstruh 150 g, brambory 100 g, batáty 50 g, konopné semínko 10 g, ledový salát 50 g, mrkev 80 g, ředkvička 50 g, čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, cibulová nať, pažitka, libeček, kmín, stroužek česneku, himálajská sůl
Příprava: Vykuchaného pstruha omyjeme, osolíme himálajskou solí a vložíme čerstvé bylinky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby předehřáté na 180 st. a pečeme cca 15-20 minut. Tuto dobu využijeme pro přípravu přílohy – oloupeme brambory a batáty a společně uvaříme v páře s přídavkem libečku a kmínu. Jakmile je příloha hotová, vyndáme libeček, přidáme hrst čerstvých bylinek a prolisovaný stroužek česneku .Se zbylou vodou rozšťoucháme a lehce osolíme. Připravíme čerstvou zeleninu a servírujeme.
celá porce
Nutriční hodnoty: