Pstruh se žampiony

zpět na výběr receptů

 

Foto k receptu pstruh se žampiony

příprava 30 minut

Lehký a zdravý pokrm vhodný jako druhé potréninkové jídlo.

Suroviny: struh 150 g, brambory 100 g, žampiony 50 g, cibule 1 ks, kmín, sůl, pepř, bylinkové tofu 30 g, balzamikový ocet, olivový olej, mražená zelenina /mrkev,květák,brokolice,fazolky/, pažitka

Příprava: brambory oloupeme a dáme vařit v páře s přídavkem kmínu. Zeleninu taktéž. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, vsypeme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Rozehřejeme troubu na 170 stupňů a na plech, potřený olivovým olejem , vložíme zevnitř posoleného pstruha. Než se nám propeče, připravíme do mixéru bylinkové tofu - se lžičkou olivového oleje a balzamikového octa rozmixujeme na hladký krém. Pstruha servírujeme s uvařenými bramborami, dušenou zeleninou a žampiony ozdobenými kopečkem krémového tofu. Pokapat citronovou šťávou můžeme, ale nemusíme. Pažitka na brambory je povinná!

Kde nakoupit suroviny