Robi na liškách a shi-také

zpět na výběr receptů

 

Robi na liškách a shi-také

příprava 20 minut

Jako náhradu masa dnes zvolíme robi v bio kvalitě, chuťově zpestříme houbami /výrazné aroma lišek vyniká/, doplníme sacharidy z neloupané rýže a dušenou zeleninou. Lehký pokrm vhodný jako potréninková večeře nebo oběd mezi dvěma tréninkovými fázemi.

Suroviny: Robi 100 g, pestrobarevná rýže 100 g, liška obecná 30 g, shi-také 10 g, cibule 50 g, olivový olej, miso pasta, směs fazolek, květáku a mrkve 100 g, čerstvá zelenina
Příprava: rýži propláchneme a ve vodě vaříme cca 20 minut. Po uvaření slijeme vodu a část ponecháme v misce na rozmíchání s miso pastou. Připravené fazolky, mrkev a růžičky květáku uvaříme v páře nebo ve vodě. Cibuli pokrájíme, zpěníme na olivovém oleji a přidáme na proužky nakrájené robi maso. Orestujeme po dobu cca 3 minut. Na malé pánvičce na olivovém oleji orestujeme lišky spolu s pokrájenými shi-také houbami, opět cca 3 minuty. Mezitím do zchladlého vývaru z rýže vmícháme miso pastu – pro tentokrát volíme shiro miso vyráběné fermentací rýže a sójových bobů. Má velmi jemnou chuť a obsahuje menší procento soli, nebojte se použít o něco větší množství. Pak už jenom vmíchejte dohromady houby s robi masem a na talíři servírujte s kopečkem rýže, dušenou zeleninou a pro doplnění antioxidační kapacity a potřebné dávky aktivních enzymů i s pořádnou porcí zeleninového salátu dle vlastní chuti. Pamatujme – tepelně upravené robi má kyselinotvornější tendence, takže o to důrazněji dbáme na to, abychom pokrm jedli v klidu, beze spěchu s důkladným rozžvýkáním každého sousta!

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
540 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
10 g