Tolstolobik na grilu

zpět na výběr receptů

 

Tolstolobik na grilu

příprava 6 minut

Tolstolobik, nebo-li stříbrný kapr,  je vegetarián. Má velmi jemné maso, větší kusy se pyšní vyšším procentem tuku.
Vhodná je proto příprava na grilu bez přidaného tuku, navíc grilováním rybu připravíme i o podstatnou část vlastního tuku -, pokrm  se tak stane typicky dietním.
 Přiměřená porce tolstolobika je vhodná jako odlehčený oběd mezi tréninkovými fázemi. Z pochopitelných důvodů s vyšším zastoupením sacharidů (přílohy) a zeleninové oblohy.

Suroviny: Tolstolobik 150 g, himalájská sůl, pepř, rozmarýn, citron, cherry rajčátka 50 g, celozrnné žitné kváskové pečivo 2 ks, kremžská hořčice 5 g

Příprava: Naporcované řízky čerstvého tolstolobika osolíme, opepříme, pokapeme čerstvou citronovou šťávou, nezapomeneme na nezbytný mletý rozmarýn a na grilu osmahneme z každé strany (po dvou minutách).
Servírujeme rychle za tepla s cherry rajčátky, které rybě dodají dostatek šťávy, a celozrnným žitným pečivem. Pro zvýšení chuti i ohřívajících účinků přidáme ještě kremžskou hořčici. S jejím množstvím to ale nepřeháníme, byla by škoda přebít přirozeně jemnou a lahodnou chuť masa.
Zdroj: www.skolazdravehovareni.cz

 

Kde nakoupit suroviny

celá porce

Nutriční hodnoty:
Energie
1743 kJ / 415kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g