Topinambur s hráškovým dipem

zpět na výběr receptů

 

Topinambur s hráškovým dipem

příprava 13 minut

Hlíza exotického topinamburu nám chutí připomene brambor-kedluben-petržel. Na talíři máme nízkokalorický, osvěžující pokrm – nabízí se tedy jako varianta večeře.

Suroviny: Topinambur 100 g, mražený hrášek 200 g, bio tofu bylinkové 40 g, červená řepa 50 g, římský salát, sojová omáčka Tamari
Příprava: topinambur oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě – hlídáme 10 minut, neboť hlíza má schopnost nečekaně rychle změknout. V páře uvaříme hrášek a poté se lžící sojové omáčky rozmixujeme na kaši. Přimícháme na kostičky nakrájené tofu. Na talíři dozdobíme listovým salátem a marinovanou čerstvou řepou.

Kde nakoupit suroviny

1 porce

Nutriční hodnoty:
Energie
327 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
3 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g