Treska s jahelnými placičkami

zpět na výběr receptů

 

Treska s jahelnými placičkami

příprava 30 minut

Treska řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby.

Obrňte se trpělivostí při případném vytahování drobných kostiček z filetu tresky. Odměnou vám bude nevšední chuťová kombinace .

Suroviny: 5 ks filetů tresky, 220 g jahel, 1 ks brokolice, červená paprika 1 ks, pikantní klíčky BIO /raw food, prodávají Freshbedýnky/ 20 g, kokosový olej, pepř, sypký BIO zeleninový bujon, sůl
Příprava: filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, zlehka osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů na plech potřený olivovým olejem. Než bude rybka hotová, připravíme přílohu – jáhly propláchneme a uvaříme ve vodě, brokolici v páře taktéž. Uvařené jáhly přemístíme do kastrolu s měkkou brokolicí, dochutíme sypkým bio zeleninovým bujonem, pepřem a pikantními klíčky /nemáme-li zrovna po ruce klíčky, dobře nám poslouží i stroužek vylisovaného česneku/ a vše rozmixujeme. Do vzniklé husté směsi pokrájíme na kostičky syrovou červenou papriku, tvarujeme malé ploché placičky a na rozpáleném kokosovém oleji z obou stran krátce opečeme. Servírujeme filet z tresky, jahelné placičky a samozřejmě zeleninový salát!

Kde nakoupit suroviny