Zapečený lilek s rizotem

zpět na výběr receptů

 

Zapečený lilek s rizotem

příprava 30 minut

Máte-li chuť zpestřit si den snadno stravitelným obědem – neváhejte. Hraje do noty sportovcům před tréninkem nebo mezi dvěma fázemi tréninku.

Suroviny: lilek 1 ks, rýže natural 100 g, žampiony 30 g, žlutá paprika 50 g, hrášek 50 g, cibule ½, olivový olej 10 ml, sojová omáčka Tamari, parmezán 10 g
Příprava: v nesolené vodě uvaříme rýži natural. V průběhu varu na pánvi na olivovém oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli společně se žampiony až do úplného změknutí. Pak rozkrojíme podélně lilek, vydlabeme vnitřek a prostor naplníme rýží smíchanou s hráškem, pokrájenou paprikou a cibulí se žampiony. Posypeme strouhaným parmezánem, zakápneme sojovou omáčkou a vložíme do vyhřáté trouby /cca 180 st/ na přibližně 15 minut.

Kde nakoupit suroviny

celá porce

Nutriční hodnoty:
Energie
651 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
9 g