Zapékaný brambor s dipem

zpět na výběr receptů

 

Zapékaný brambor s dipem

příprava 30 minut

Malou porci ke svačině nebo větší jako hlavní chod – pro sportovce, celiaky, laktózově intolerantní jedince je připravena nevšední chuťová kombinace

Suroviny: brambory /nejlépe v bio kvalitě/, avokádo 1 ks, kešu 30 g, balzamikový ocet 3 ml, lněné semínko, pikantní sušené BIO klíčky /prodávají Freshbedýnky/, konopné semínko ochucené italskými bylinkami /prodává www.scifood.cz/, černá sůl, pepř, olivový olej, směs salátových lístků
Příprava: omyté brambory rozkrojíme na půlky, vložíme do zapékací misky vymazané olivovým olejem, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a v troubě pečeme do změknutí cca 30 minut. Připravíme dip – kešu oříšky, které jsme namočili na 20 minut do vlažné vody rozmixujeme spolu s avokádem , malým množstvím krémového balzamika, lněných a konopných semínek a také pikantními sušenými klíčky, které dipu dodají správný chuťový akcent. Brambory budou za chvilku upečené a my mezitím vykouzlíme zeleninový salát podle vlastní chuti. Nezapomeňte – čím déle pokrm v klidu konzumujeme, tím lépe vstřebává naše tělo všechny úžasné živiny, ze kterých jsme jej připravili!

Kde nakoupit suroviny

1 svačinová porce
150 g brambor a 50 g dipu

Nutriční hodnoty:
Energie
330 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g