Lehký zeleninový salát s uzeným lososem a rukolou

zpět na výběr receptů

 

Lehký zeleninový salát s uzeným lososem a rukolou

příprava 5 minut

Čerstvý, lehký, se spoustou antioxidantů

Suroviny: uzený losos 50g,ledový salát 80g, rukola 40g, cherry rajčátka 40g, kukuřice 30g, olivový olej, salátové koření, celozrnné kváskové žitné pečivo 2 ks
Příprava: nejdříve si natrháme listy ledového salátu, které promícháme s rukolou. Ta obsahuje poměrně vysoké množství vitamínu C a beta karotenu, vlastně více než jakákoliv jiná listová zelenina. A tak si těchto tmavých tenkých lístků nadělíme do našeho salátu hojné množství. Rukola je také zdrojem takzvaných isothiokyanátů, které mají antikancerogenní účinky, takže jejím pojídáním pomůžeme ochránit naše tělo před rakovinou.
Směs listů ledového salátu a rukoly zakápneme olivovým olejem, přisypeme salátové koření, které díky oleji krásně rozvine své aroma, a pořádně celou směs promícháme. Růžové plátky uzeného lososa nakrájíme na menší kousky a přidáme je do salátu, který ještě chuťově i barevně zpestříme cherry rajčátky a kukuřicí. Sáhneme-li po kukuřici konzervované, je zapotřebí ohlídat si její složení. Ideální je kukuřice ve slaném nálevu, která není nijak přislazována. Do našeho „lehkého“ salátu se totiž cukr, ani žádná jiná sladidla vůbec nehodí. Jakmile máme pestrobarevný salát hotový, můžeme jej podávat. Ideálně s dvěma plátky žitného kváskového chleba

 

Kde nakoupit suroviny

celá porce

Nutriční hodnoty
Energie
1544kJ/367kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g